19 septembrie 2012

Adevarul despre Articole-Sponsorizate: intre iluzie si realitate

Am avut blogul conectat la o mica afacere a unui pusti de 16-17 ani, cu care am purtat o discutie pe 19 septembrie 2012 la ora 22:00 pe Yahoo Messenger, unde ID-ul individului este eadvertoriale. Site-ul se numeste www.articole-sponsorizate.ro si il postez aici nu ca sa ii fac reclama, ci pentru a va sfatui serios sa il ocoliti. Sa va spun despre ce este vorba. Pustiul asta, proprietarul site-ului are un sistem de
monetizare, asa zis sistem, creat pe principiul "client care cere sa se scrie un articol - articol scris de o persoana pe blogul personal - plata pentru respectivul articol."
Totul este perfect pana aici, insa ce nu stie nimeni si nu se precizeaza pe respectivul site, din motive evidente, e ca acest sistem nu exista. Nu exista clienti, mai exact companii care au un sistem bussiness advertise care sa ceara unui detinator de blog sa scrie articole, pentru care ulterior sa plateasca. Asa zisii clienti imaginari sau fantoma sunt de fapt pustiul asta, care se crede vreun editor sef al unui ziar, sa speram ca nu Libertatea, va rog frumos! ce incearca sa controleze tot ce misca in afacerea asta: adica el decide daca "colaboreaza" cu tine, daca ii place de blogul tau sau daca ii vine sa vomite la vederea acestuia, un fel de aristocrat caruia nu ii place sa se plimbe printre oamenii de rand, saraci, murdari si prosti. Pe scurt, se danseaza dupa cum canta acest pusti, proprietar de site si blogger desavarsit, cu multi ani de experienta in spate, desi intamplarea face sa nu stie sa scrie coerent si corect in propria limba.
A crezut ca ma va face de ras in fata altora, prin postarea pe un blog a unui articol cu titlul " blogger-revoltat-caterinca", ceea ce nu face decat sa ii demonstreze comportamentul infantil, prostia si sa ii tradeze comportamentul.
La o afacere de genul asta, sa va spun eu cum se procedeaza corect: vine unu de la Colgate Romania si te pune sa ii scrii despre pasta de dinti Advance Whitening. Nu ii pasa de pagerank-ul tau, de publicitate, ci il intereseaza sa ii scrii un articol pozitiv pe care il publica el mai departe, cu scopul de a atrage clienti. Iti mai da si niste keywords, cuvinte-cheie, de genul "pasta de dinti", "periuta de dinti" si niste back-link-uri pe care sa le pui pe blog sub forma de banner(reclama).
Apoi te plateste prin intermediul celui care face legatura intre tine, cel care scrii articolul si reprezentantul Colgate, adica proprietarul sistemului de advertising. In cazul articole-sponsorizate, nu sunt indeplinite nici una din cerinte, asa ca las la aprecierea voastra.
Eu zic sa nu dati curs unor afaceri de tip falsuri, cum este cea despre care v-am povestit. Bineinteles, parerile sunt impartite, toata lumea are dreptul sa faca asta. Sa nu va mai plictisesc, convingeti-va singuri despre ce e vorba si veti vedea ca am dreptate.
P.S:Am blogul de 4 ani de zile si stiu cu ce se mananca acest domeniu.
Am rugamintea sa nu il adaugati in lista personala pe Yahoo si sa il injurati pe acest copil, deoarece va da vina pe mine pentru acest lucru si chiar nu doresc, din moment ce scopul meu a fost sa ii corectez o singura greseala: mandria.
Respectele mele celor care au citit si citesc in continuare ce scriu eu. Voi sunteti adevaratii clienti!