20 septembrie 2012

Ce nu stiati despre serviciile de transfer bancar online ca PayPal, internet banking si bancile romanesti

Pentru cine nu stie, asemanarea intre PayPal, Payza( ex-AlertPay), LibertyReserve este ca toate sunt procesoare de bani virtuale, adica niste banci online, care efectueaza transferuri de bani, depuneri, plati etc.
De ce sa aleg sau sa nu aleg PayPal, Payza sau LibertyReserve?
Inainte de a va face cont
pe aceste banci virtuale, ar trebui sa stiti urmatoarele:
PayPal si Payza sunt cele mai avansate din domeniu.
LibertyReserve este cel mai putin utilizat, datorita performantelor scazute fata de concurenta.
Fiecare din aceste servicii are propria politica in ce priveste bancile reale cu care interactioneaza, clientii si sumele de bani.
Sa incepem cu defectele si calitatile fiecarui serviciu in parte. PayPal are prostul obicei de a bloca conturile clientilor si sumele de bani aferente acestora din senin sau din varii motive: ba ca nu au reusit sa iti verifice identitatea, ba ca esti dubios, ba ca ai un card fals, ba ca nu ti-ai confirmat cardul de credit, adresa de e-mail sau adresa de resedinta.
Are o politica naspa in ce priveste colaborarea cu bancile romanesti: operatiunile bancare se realizeaza greu si dureaza foarte mult, nu interactioneaza cu banci care au un numar restrans de clienti sau sunt stricte in ce priveste internet banking-ul: Alpha Bank, Volksbank, OTP Bank, Tiriac Bank, Emporiki Bank etc., nu accepta anumite tipuri de carduri pe care le considera prost securizate.
O alta bila neagra pentru PayPal o reprezinta taxa pentru verificarea cardului de credit atasat contului tau: cand iti creezi contul, te obliga sa atasezi un card de credit pentru verificare, unde furnizezi codul ala lung de pe card si codul de securitate al acestuia, apoi te taxeaza cu 1.5 € sau echivalentul in moneda tarii tale, retrage suma asta de pe card si iti trimit pe extrasul de cont un cod din 4 cifre, pe care ti-l pui pe cont pentru confirmare. Dupa verificare, iti ridica limitarea impusa initial, din motive de securitate, ca nu cumva sa retragi bani in mod neautorizat. Taxa mi se pare enorma, din moment ce Payza are o taxa de verificare de cativa centi. Mi se pare ca cei de la PayPal jecmanesc noii clienti si se imbogatesc pe spinarea acestora.
Un alt defect il reprezinta imposibilitatea clientilor din afara SUA sa adauge la contul PayPal un cont bancar. Adica trebuie sa fii neaparat american, ca restul nu au conturi in banci.
Durata foarte mare de timp pentru verificarea identitatii si a cardului de credit. Verificarea copiei de buletin sau a facturii scanate trimisa la ei dureaza si o luna de zile. Daca factura e pe numele proprietarului, deoarece locuiesti cu chirie, te trezesti brusc cu contul blocat. Nu accepta sa te certi cu ei pe tema asta, terorist mic si nenorocit ce esti!!!
O alta trasatura negativa o constituie comisioanele mari pentru diferite sume de bani pe care le retragi.
Cam atat cu defectele.
Payza este mai ok, are taxe si comisioane mici, flexibilitate in politica, suport clienti direct si rapid, inregistrare usoara, transfer rapid de bani, verificarea imediata a cardului de credit si a contului bancar. Da, in cazul Payza se poate adauga un cont in banca, indiferent de moneda in care este contul.
De LibertyReserve nu are rost sa mentionez, sunt in urma cu multe lucruri.