26 septembrie 2012

Concursuri, promotii, oferte si prezentari Emag si Evomag

Nu se poate sa nu fi aflat ca Emag si Evomag, celebrele lanturi de magazine, sunt unul si acelasi lucru, tocmai de aceea isi fac reclama unul celuilalt. Singura diferenta e ca Evomag e o divizie de vanzari online a Emag-ului.
Nu scriu articolul asta, sa nu se inteleaga gresit, despre
calitatea serviciilor, afacerea, magazinul sau brandurile Emag si Evomag. Sunt destul de ok, insa as vrea sa critic modul de organizare si desfasurarea unor evenimente, promotii si concursuri legate de Emag si Evomag.
Faptul ca incearca sa atraga clienti prin asa zisa participare la concursuri cu premii de valoare foarte mare prin abonare la paginile lor web, e un lucru de condamnat. Ii voi pune la zid deoarece nu mi se pare normal sa ma streseze cu e-mailuri ca sa isi faca vanzare, chipurile ca poate voi fi norocosul castigator al unui Iphone 5 sau al unui ceas digital, sau mai stiu eu ce.
Am spus-o si o repet, faptul ca multi, in incercarea de a face bani, calca in picioare respectul pentru oameni, este un lucru grav.
O experienta traita de mine la Emag m-a determinat sa trag aceasta concluzie.Cu cateva zile inainte de binecunoscuta prezentare a Bitdefender 2013, am fost la showroom in Crangasi si le-am cerut sa imi aduca pe comanda un laptop MSi. Am primit acelasi raspuns binevoitor, cu toate ca le sunt client, ceea ce demonstreaza ca nu stiu sa faca diferenta de nivel de acordare a atentiei pentru cereri intre un client si un non-client.
Lasand asta la o parte, showroom-ul Emag, in parteneriat cu Bitdefender, a decis sa fie gazda prezentarii editiei 2013 a celebrului antivirus romanesc. Au anuntat data si ora prezentarii pe Facebook, pe site, pe blog si prin e-mail. Am decis sa ma duc si eu, deoarece era un argument destul de motivant pentru prezentare, premii de o valoare mare, licente antivirus, 2 tablete, un telefon si un laptop Asus. Desigur ca nu stiam un lucru esential: cand se ofera gratuitati, romanii vin cu armate intregi, nevasta, copil, parinti, bunici, alte rude, catel si purcelus. Am decis sa vin la showroom cu o ora inainte, desi am observat initial ca va fi aglomeratie si ma gandeam sa renunt, mai ales ca nu mancasem nimic de dimineata, era ora 16:00 si ma durea ingrozitor capul. Tot ce imi doream era sa ajung acasa. Imi luasem si buletinul cu mine, deoarece inscrierea se facea pe baza seriei si numarului actului de identitate, de catre un amic de-al meu, Alexandru, pe care il salut, intr-un tabel in Microsoft Excel.La cat de multi erau, la un moment dat se faceau liste suplimentare pe hartie. Ceva de nedescris, asta este in stare sa faca Emag pentru bani.Au crezut ca daca ne vor inghesui intr-o camera in showroom, ne vor da apa si suc, vom fi mai fericiti, dar nu s-au gandit nici o clipa la noi, ca oameni. Eram scarbit deja si m-am simtit profund jignit. Ma gandeam unde era respectul ala, transparenta, dinamismul, profesionalismul, rapiditatea si seriozitatea din anii trecuti.
Pe masura ce individul care facea prezentarea la antivirus, nu stiu cum il cheama si nici nu ma intereseaza, impartea cadourile, m-am uitat la cei care le primeau. Nici nu stiu cum sa descriu situatia asta. Nu pot sa ma pronunt, dar era o atmosfera de parca Pamantul ar fi fost salvat.
Apoi am plecat toti asa cum am venit, desi nu stiu cum am fost recompensati pentru efortul si seriozitatea noastra, ca si clienti. Banuiesc ca majoritatea erau clienti Emag, din moment ce s-au prezentat.
Va dau un sfat: sa nu mai dati curs unor astfel de evenimente pentru a evita sa fiti pusi in situatii nedorite.
Pentru ca sunteti voi prezenti acolo, lumea face bani pe seama voastra.
Asta inseamna neseriozitatea si lipsa de profesionalism, cand radem si glumim si plecam acasa.
Ca nu mai vorbim de extragerea aiurea a  castigatorilor prin random.org, metoda preferata de lenesi. Uitati-va cum se face o extragere corecta la Loteria Romana.
Ok, am inteles: 4 persoane primesc un premiu. Si restul...?