24 septembrie 2012

Google si Alexa Page Rank

Ce este Google Page Rank ? Pentru un detinator de website cu experienta medie, Google Page Rank este un instrument ce clasifica site-urile care sunt indexate Google, pe baza traficului inregistrat, a popularitatii, a continutului, a reclamelor, cuvintelor-cheie si a legaturilor externe. Page Rank-ul poate lua valori de la
0-10, unde 0 reprezinta cel mai mic scor posibil pentru un site, in timp ce 10 este cel mai mare. Cu cat este mai mare page rankul unui site cu atat primeste un numar mai mare de vizitatori.
Dar cum exact este el calculat?
Cand Google evalueaza un site , se iau in considerare mai multi factori. Primul este layoutul general al siteului si cat de complet este acesta. Al doilea factor este folosirea cuvintelor cheie. Google favorizeaza siteurile cu o buna folosire a cuvintelor cheie, unde densitatea acestor cuvinte sa fie intre 3-5%. Un alt factor este cel al linkurilor(legaturilor) externe, adica atunci cand alte site-uri trimit linkuri catre site-ul tau. In acest mod Google iti poate gasi gasi siteul mai des. Un alt factor important este cat de des se actualizeaza siteul tau. Google uraste siteurile invechite, asa ca ai grija sa iti actualizezi siteul extrem de des.
Cum pot imbunatati Google Page Rank?
Ca sa imbunatatesti Google Rank, trebuie sa indeplinesti urmatoarele:
1. site-ul trebuie sa fie optimizat pentru motoarele de cautare.
2.sa contina cuvinte si expresii cheie si continut de calitate, iar densitatea cuvintelor cheie sa fie intre 3 si 5 %.
3.Foloseste corect titlul si META tagurile. Unul din cei mai improtanti factori in optimizarea pentru motoarele de cautare este cel al titlurilor si META tagurilor.
Ce este Alexa Page Rank?
Alexa Page Rank este un instrument care iti clasifica site-ul dupa traficul inregistrat, adica dupa numarul de utilizatori care intra pe site-ul tau.
Acesta ia valori de la 1 pana la 1 miliard sau si mai mult, depinzand de numarul de siteuri existente. Fiecare site aflat pe internet este inclus in Alexa Rank, deci tu practic concurezi cu toti. Scopul principal e sa ai un rang cat mai mare (de obicei intre 1-1.000.000 este considerat un rang bun). Iti poti afla Rank-ul Alexa accesand direct Alexa.com.
Cum pot imbunatati Alexa Page Rank?
Cel mai bine este sa urmaresti sa iti popularizezi site-ul prin bannere, link-uri, promoteri, reclame pentru a avea un trafic cat mai mare.
Astfel vei imbunatati rank-ul Alexa.