24 septembrie 2012

Tehnologia 4G

M-am interesat si eu de aceasta informatie, deoarece era cap de afis de profilele mele de Facebook si Twitter, dar si pe stirileprotv.ro si Yoda.ro . Am sunat si la cei de la Orange, prima companie romaneasca de telefonie mobila care are deja o arie de acoperire
pentru aceasta retea. Cea de-a patra generatie de comunicatii mobile, 4G va fi implementata si imbunatatita definitiv la finele lui 2012 si in 2013, pentru mediul urban si in 2014 pentru mediul rural.
Avem insa o veste proasta pentru muritorii de rand care folosesc smartphone-uri normale(sau decente), adica clasa Samsung, HTC, IPhone 3G, 4, 4S, LG(majoritatea modelelor), Sony Ericsson, ZTE, Motorola, Nokia. Va trebui sa ne cumparam LG Connect 4G(ce o fi ala, nu stiu!), Iphone 5 si Samsung Galaxy S3(ultimul din generatia sa).
4G este o retea de transfer de date care functioneaza la frecvente mai mari sau egale cu 2600 MHz si are o putere a semnalului mai extinsa decat predecesorul 3G. Avand o acoperire mai mare, reteaua 4G sau LTE(long term evolution-evolutie pe termen lung) dispune de viteze de transfer mult mai rapide si de o distributie masiva de informatii.
Un speedtest pe o conexiune 4G arata o rata de transfer de 80 Mbps.Asta inseamna vizionarea unor videoclipuri Youtube cu o durata mare la calitate HD(streaming HD), descarcarea filmelor sau vizualizarea lor online, rularea jocurilor online care necesita schimb rapid de fisiere, incarcarea paginilor web de 6 ori mai repede decat pe o retea 3G.
Ramane de vazut ce se va intampla. Va voi tine la curent cu informatii aparute pe parcurs!!!