05 octombrie 2012

Antivirusi pentru PC, smartphone, tablete

Cum ne alegem antivirusii? E intrebarea pe care ne-o punem si la care vom incerca sa raspundem. Toata lumea stie ce e un antivirus - un soft care iti protejeaza dispozitivul electronic de virusi, coduri rau intentionate pentru sistemul acelui dispozitiv.
In prezent, sunt nu mai putin de
60 de antivirusi creati de companii cu renume, terte parti sau oameni de rand. Cum alegem noi care antivirus ni se potriveste cel mai bine? Pai e vorba in primul rand de ceea ce are nevoie utilizatorul sa faca si de activitatea acestuia pe Internet.
Toti antivirusii fac acelasi lucru, in principiu, insa exista si antivirusi care au si functii de protectie avansata, cum ar fi protectia identitatii.
Personal, nu recomand Norton, Eset NOD32, Avast, Panda si alti asemenea antivirusi cu popularitate redusa.
Va recomand insa Avira, TrendMicro, NetQin, Dr.Web, Kaspersky, G-Data. De ce? Pentru ca, in primul rand, pentru a face ceea ce trebuie sa faca, trebuie neaparat sa le cumparati o licenta. Atentie!!! nu utilizati licente de pe internet sau versiuni gratuite ale antivirusilor mai sus mentionati, pentru ca o sa va puneti aceeasi intrebare "am antivirus, de ce mi se viruseaza calculatorul"? Uite de asta, deoarece romanu e obisnuit sa foloseasca ceva gratuit, ieftin sau prost.
Cam asta va recomand eu. Acum, fiecare face ce doreste si ce crede.