18 octombrie 2012

Evitarea pierderii conturilor pe retelele de socializare

Multi facem greseala, atunci cand ne creem conturi de Facebook sau Twitter, sa ne expunem detaliile private(nume real, adresa, e-mail, numere de telefon), prin setarea optiunii " Afisare publica". Si uneori fara sa ne dam seama. Realizam chestia asta doar cand ne trezim cu mesaje sau apeluri de
la indivizi pe care nu ii cunoastem sau primim mesaje de tip spam pe e-mail. Sau pur si simplu observam ca pe Facebook si-au facut cont alte persoane cu numele nostru real. Asa ca trebuie sa verificam cu atentie daca optiunea publica pentru date personale este bifata. In acest caz trebuie sa o debifam si sa selectam optiunile "Privat, doar pentru cunoscuti" sau " Fara afisare".
Trebuie sa mai tinem cont sa nu intram pe pagini de Facebook sau Twitter dubioase, atrasi de concursuri false sau de cine stie ce aplicatii. De asemenea nu introduceti parola si numele de utilizator Facebook si Twitter pe site-uri pe care nu le cunoasteti sau nu le-ati verificat legitimitatea. De asemenea nu adaugati in lista de prieteni persoane pe care nu le stiti din viata reala si nu conectati conturile de Facebook la diferite site-uri care va cer sa va logati cu conturile de pe reteaua de socializare. De asemenea, va recomand sa utilizati modul de navigare securizat HTTPS, atat la Facebook, cat si la Twitter, mai ales daca folositi o retea LAN / Wi-Fi publica. Aveti in vedere sa nu aiba acces nimeni in afara de voi la conturi si asigurati-va ca nimeni nu observa parola atunci cand o tastati. Folositi o parola intre 9 si 16 caractere alfanumerice, dar cu conditia sa fie usor de retinut sau sa fie ceva personal.
Nu accesati link-uri primite de la diverse pagini sau utilizatori. De asemenea evitati sa dati Like sau Follow la pagini care solicita redirectionari catre terte parti. Nu faceti greseala sa va conectati cardul de credit la contul de Facebook, mai ales daca nu utilizati o conexiune securizate. Persoanele rau intentionate pot specula aceste lucruri.
Nu oferiti numele contului celor care pretind ca vor sa va vada profilul( renumitul " sa iti dau like" ). Foarte multi utilizatori din Asia si America de Sud isi pierd conturile astfel.
Foarte important! Nu raspundeti si nu accesati e-mailuri care pretind ca sunt din partea Facebook sau Twitter sub diverse motive: adaugarea unor prieteni, probleme cu contul, resetarea parolei, probleme cu cardul, aplicatii si jocuri etc. pentru ca nu sunt trimise de furnizorii de servicii, ci de indivizi care au intentii nu tocmai bune.