19 octombrie 2012

Filelist, p2p romanesc de rahat

Cred ca toti ati avut la inceputurile torrentelor, sharing-ului de fisiere si p2p-ului un cont pe celebrul tracker romanesc Filelist. Eu mi-am facut cont undeva prin 2007, daca nu ma insel, desi trackerul avea o vechime de 1 an si ceva si devenise cunoscut prin metode deja cunoscute: bannere enervante pe
diverse site-uri, spamuri pe e-mail etc. La inceput site-ul era condus de o lepra cu nickname sau nume de utilizator GOD, un oportunist care s-a gandit cum sa faca si el bani din piratarea materialelor video si audio. Ma saturasem la un moment dat de FL, desi la inceput nu stiam mai nimic legat de Internet si mi se parea ceva extraordinar sa descarci direct, fara batai de cap un film sau un joc. Nu va pot spune sigur decat ca acum site-ul e pe duca si cel mai probabil in 2 ani de zile va avea o soarta teribila.La inceput, aveam cont de utilizator normal pe tracker, dar problema era ca in conducerea site-ului se aflau gunoaie fara prea mare renume pe net, aka Ghos7, Griciu, Adisor, CulaiTL, care taiau si spanzurau dupa bunul plac. Daca nu stiati, pe FL functioneaza cenzura de tip comunist, daca nu iti convine ceva, esti banat sau iti este sters contu. Nici sa nu indraznesti sa faci comentarii naspa despre marii idioti cu aspiratii de zeitati, aka GOD si restul retardatilor. Dupa ceva timp, cretinul mai sus mentionat a inceput sa ceara bani, pentru conturi VIP, cu privilegii si drepturi de acces la site, pe care ulterior ii bana, daca acestia se enervau. Decat sa ii faceti buzunaru cu bani, mai bine reclamati-l la politie ca face piraterie. Profitori si mincinosi exista pe Internetul asta imens, dovada a tot ce inseamna FL + alte trackere romanesti si de catre cine sunt conduse aceste site-uri p2p. Am avut mai multe conturi, stiu ca de vreo 2 ori am fost banat pe IP si a trebuit sa cer schimbarea lui de la furnizor, iar de 3 ori am avut contul sters. Vreau sa destabilizez si sa distrug odata mitul/legenda Filelist.ro si sa va demonstrez ca exista viata dupa Filelist. Orientati-va catre p2p-uri externe, din afara Romaniei, cum ar fi Piratebay. Acolo nimeni nu te obliga sa comentezi decent, nu iti restrictioneaza nimeni accesul si ai viteze de descarcare decente.
Carpele care conduc Filelist se cred mari scule pe bascule, in loc sa lase ciocu mic, pentru ca in afara de piraterie se mai stiu si cu alte "muste pe caciula". Uitati-va cu ce incearca sa atraga utilizatori: cu pachete de materiale pornografice. Jalnic. Foarte jalnic. Si mai cer si bani sa nu iti stearga contu sau sa nu iti limiteze contu. Cum faci o greseala, gata, esti sters sau banat. Nu stiam ca sunt niste perfecti in spatele amaratului astuia de site.