14 octombrie 2012

OrasulMeu - ce este si ce a fost

Cu siguranta ati auzit sau ati vazut cum arata site-ul. Nu se poate ca unii din voi, care circula zilnic in zona Bulevard Iuliu Maniu-Piata Leu-Cotroceni sa nu fi vazut afisele publicitare expuse in perioada noiembrie 2011-ianuarie 2011 cu celebrul concurs " Un Iphone pe saptamana", prin care se incerca atragerea unui grup tinta care sa faca trafic pe site printr-un mecanism de concurs cu puncte
acumulate pe parcursul activitatii. Site-ul doreste sa fie unul care sa ofere vizitatorilor cele mai bune locuri de odihna, recreere, relaxare, cele mai bune localuri, restaurante etc. pe baza unor recenzii efectuate periodic. Utilizatorul isi poate exprima opinia, poate acorda note locatiilor, poate adauga alti prieteni, poate recomanda la randul sau restaurante, muzee, baruri, cafenele etc. Cumuland toate aceste lucruri, ti se ofera un numar de puncte, corelat cu activitatea zilnica. Punctele sunt folosite ulterior pentru a obtine premii si alte beneficii. Mie unul mi s-a parut pierdere de vreme, mai ales ca OrasulMeu.ro e condus de 2 pusti care alearga dupa bani obtinuti din trafic progresiv. Tocmai asta e cauza pentru care erau afisate bannere la fiecare intersectie, pentru a populariza afacerea, intocmai cum un lant de magazine, precum Kaufland sau Carrefour, isi atrage clientii trimitandu-le saptamanal sau lunar, in cutia postala, reviste si pliante promotionale.
Eu am fost dezgustat de mecanismul tragerii la sorti a concursului cu Iphone organizat de cei 2 smecheri. Practic, tu intri pe site-ul lor in fiecare zi, dai click-uri ca dementul pentru niste puncte in schimbul carora ti se promit niste premii si de fapt, proprietarii de pe OrasulMeu primesc bani pentru trafic, folosindu-se de promisiuni cu premii in bani sau produse. Asta e diferenta dintre blogul meu si acest site. Renuntati sa va mai chinuiti si sa mai pierdeti vremea pe OrasulMeu. Mai bine iesiti la o plimbare in parc.