15 decembrie 2012

Cartile pe care le citim

Cartea a fost, este si ramane principala sursa de informatie, cu toate ca traim intr-o era a tehnologiei, unde exista alternative, cum ar fi cartile electronice. Daca vrem sa ne documentam sau
sa ne informam asupra unui eveniment, obiect, fenomen sau activitate si vrem sa o facem intr-un mod cat mai exact, dintr-o sursa verificata, apelam la carte. Cititorul, in ziua de azi, se concentreaza mai mult pe cartile cu subiecte de actualitate, de la romanele lui Coelho pana la traditionalele volume culinare ale lui Jamie Oliver sau publicatiile scriitorilor americane, cu opere science-fiction, de aventura sau romantice. Datorita lipsei de timp sau a accesibilitatii limitate, cititul a devenit un hobby, un tabiet in timpul liber iar cartile autohtone, din hartie, cu file, au fost inlocuite de cartile in format digital, care sunt citite pe gadget-uri de ultima generatie. O veche zicala spune: "Ai carte, ai parte" , o parte dintre cititori ramanand fideli acestui lucru. De la creatiile din literatura clasica ale lui Verne, Dostoievski, Stendhal, Dumas, Balzac, Proust, Kafka, Tolstoi, Zola, Voltaire, Moliere, Victor Hugo, Baudelaire etc. si pana la operele clasicilor din literatura noastra: Eminescu, Creanga, Caragiale, Slavici, Sadoveanu, Rebreanu, Zaharia Stancu, Octavian Goga, Nichita Stanescu, Alecsandri, Bolintineanu, Grigore Alexandrescu, St.O.Iosif, Dimitrie Anghel, Cosbuc, Arghezi, Camil Petrescu, Ion Pillat, V.Voiculescu etc., pasiunea si admiratia pentru carte si lectura au ramas neatinse, cu toate ca generatia de azi nu mai prezinta interes pentru aceasta activitate. Ca sa nu mai aducem in discutie si posibilitatea de a scrie opere literare.Ce-i drept, meseria de scriitor presupune multa munca si dedicare.
M-am gandit ca la biblioteca poti sa te duci doar sa imprumuti o carte, dar am scris acest articol pentru cei care vor sa isi achizitioneze carti si sa devina proprietari de drept. Asa ca voi face cateva recomandari ale unor anticariate si librarii online. Cumpararea cartilor de pe Internet are unele avantaje, cum ar fi: asistenta telefonica sau prin e-mail, reduceri, oferte si discount-uri, livrare cat se poate de rapida sau transport gratuit.
Prima pe lista este libraria Nemira, www.nemira.ro, care are in oferta titluri recente ale unor autori contemporani, grupati in serii, cum ar fi Stephen King, George R.R.Martin, Orson Scott Card sau George Herbert. De asemenea libraria Nemira are si carti grupate in colectii pe diverse teme sau din domenii variate.
O alta varianta virtuala este editura Litera. Litera.ro va pune la dispozitie titluri ale unor scriitori moderni, dar si a celor clasici, grupate in doua mari categorii: copii si adulti, la preturi avantajoase. Literatura si lectura pentru toate categoriile de varsta, de asemenea ordonate pe diverse teme: natura, romantic, SF, mister, actiune etc.
Cu siguranta ati auzit si de librariile Adevarul, recent aparute pe piata distribuitorilor de carti. Spre deosebire de celelalte edituri sau librarii aici gasiti si manuale scolare, carti din diverse domenii tehnice si stiintifice, carti audio, celebrele colectii Adevarul, reviste sau enciclopedii.
Puteti consulta oferta completa pe AdevarulShop.ro sau puteti merge in oricare din punctele de vanzare afisate pe site.
Mai puteti sa cautati carti pe Elefant.ro , aici gasiti si filme, carti electronice sau manuale scolare. Cea mai mare librarie online din tara, Okian, are in oferta reduceri pentru operele scriitorilor clasici din literatura universala. Comenzile sunt exclusiv pe site iar livrarile se fac la domiciliu.
Libris.ro se lauda cu reduceri zilnice iar pe site sunt disponibile carti si in alte limbi, precum engleza, franceza, italiana si spaniola.
Pretentiosii pot consulta o gama larga de produse si servicii de papetatie pe bookcity.ro , iar livrarea se face foarte repede, dupa finalizarea comenzii. Unde mai pui ca preturile sunt nesemnificative si puteti beneficia si de discount.
Daca vreti sa simtiti miros de carte veche si prafuita si sa va simtiti ca in vremurile de odinioara, anticariatul online coltulcolectionarului.ro este alegerea ideala. Peste 20.000 de volume din toate categoriile si genurile la preturi cuprinse intre 3 si 20 de lei. Asta da afacere!!!
Va reamintesc ca puteti sa cumparati cartile nu doar pentru voi, ci si pentru a le face cadou celor dragi (prietenilor sau familiei).