16 decembrie 2012

Modestia face victime

Stiu ca e foarte bine sa fii modest. Cand esti un om de rand, nu o vedeta care apare frecvent in mass-media, are o reputatie si o imagine de aparat. In acest caz, modestia dauneaza reputatiei, mai ales cand
esti actor cu sute de milioane de dolari in cont . Desi sunt putred de bogati, actorii Nick Nolte, Al Pacino , Keanu Reeves si Joaquin Phoenix au fost surprinsi de paparazzi imbracati ca niste boschetari, cu hainele rupte, ponosite sau murdare, dupa cum se poate vedea in imaginile de mai jos, care vorbesc de la sine.
Eu nu ii inteleg pe oamenii astia. Ok, vrei sa nu te recunoasca lumea, sa nu atragi publicitate nedorita sau sa fii "asasinat" de ziaristi cu poze si declaratii. Pai stai un pic, cand ai o cariera in spate, milioane de fani in intreaga lume, un statut de celebritate etc., trebuie sa fii constient ca totusi exista o limita a decentei si demnitatii de persoana publica.
Cel putin, cazul lui Phoenix e de domeniul irealului, supranaturalului. Sa te afisezi tu, ditamai actorul, cu diploma de absolvire a Colegiului de Teatru si Film in pantaloni rupti, incat sa ti se vada chilotii, deja e prea mult. Eu nu ii critic pe acesti oameni, dar unii exagereaza, de fapt "experimenteaza" saracia. Stim foarte bine ca poate unele celebritati s-au ridicat din noroi si mizerie, dar nu trebuie sa se intoarca acolo. Nu cred ca se uita vreunul din ei in oglinda inainte de a iesi din casa. Poate le-ar trebui, cine stie, un consilier vestimentar, sa ii convinga sa dea cateva sute de dolari pe o tinuta mai de Doamne-ajuta.
Daca vedem pe strada o vedeta de la noi imbracata asa, ne gandim ca ar fi ceva normal, deoarece showbiz-ul romanesc e populat in mare parte de nulitati, unele fara creier si personalitate.
Aceste lucruri insa nu trec neobservate in tari unde cinematografia este un lucru recunoscut la nivel mondial, din care rezulta sume uriase, Hollywood-ul fiind varful de lance al industriei, "patria" filmului.
Poate e doar un pas gresit, i-au prins jurnalistii pe rosu, in cautare de subiecte.
Haimanale ce sunt, sa le fie rusine !