11 ianuarie 2013

Programul de afiliere Altex

Cel de-al doilea retailer IT&C din Romania, altex.ro s-a gandit sa faca o miscare extrem de inteleapta si sa renunte la afilierea prin sistemul 2parale care oricum nu prea functiona, din punctul de vedere al traficului si al venitului. Altex si-a schimbat strategia prin
renuntarea la campania din sistemul de afiliere generat si sa isi faca propriul sistem, printr-un update in materie de marketing. Personal, mie mi se pare a fi ok sistemul asta al lor, prin generarea de banere si link-uri text simple cu o interfata ceva mai usor de folosit si un sistem mai bine pus la punct din punct de vedere tehnic. 


S-ar parea ca s-au gandit la toate. Nu chiar, din sistemul lor lipsesc cateva chestii iar interfata are cateva defecte, fiind la inceput.Mie mi-a placut atunci cand am fost la ei la magazin, au produse cat de cat bune, se ridica la standarde acceptabile. Spre deosebire de Emag, au un serviciu pentru relatii cu clientii ceva mai profesionist, mai uman si mai tolerant. S-ar parea ca vor devansa in viitorul apropiat celelalte magazine prin axarea in principal pe relatia cu consumatorii.
De la Altex mi-am cumparat o pereche de boxe, niste casti si un stick de memorie. Pot sa spun ca am fost multumit, produsele nu prezentau defecte, garantia era satisfacatoare iar electronicele au avut o durabilitate destul de mare, in medie vreo 8 ani. Hai sa nu exageram, ce e facut de mana omului nu poate rezista la infinit.
Defectul cel mai mare pe care il au e ca stocurile deja epuizate la anumite produse nu se refac decat dupa foarte mult timp. Asa ca trebuie sa fii pe faza sa cumperi acel ceva, deoarece se misca greoi cu comenzile.


Dupa cum spuneam, au produse cat de cat acceptabile din punct de vedere calitativ, aici ma refer la periferice si accesorii, de la casti, boxe, baterii, surse, carcase de calculator, memorii, pana la accesorii pentru telefoane mobile si alte dispozitive portabile sau fixe. Au o gama variata de laptop-uri, adevarul e ca modelele pe care le detin, expuse la vanzare, sunt decente si nu prea performante, firmele cu care colaboreaza fiind aceleasi cu care colaboreaza toata piata romaneasca de electronice si electrocasnice, insa exceleaza la capitolul telefoane mobile si televizoare. Gasesti tot ce vrei, daca cineva e doritor poate arunca o privire pe altex.ro , de unde isi poate alege ce doreste in dubla varianta: comanda online sau fizica, direct din magazin . Suportul tehnic pentru clienti este pus la punct, livrarea se face in maxim 48 de ore, beneficiezi si de reduceri. Faza nasoala e ca nu onoreaza comenzi pentru produse in afara de cele de pe site.


Treaba cu comenzile e ca o epidemie pe piata locala, nu doar in cazul Altex si Emag . Faptul ca la noi nu se aduce la cererea publicului un produs spune destul de multe despre limitarile, sau mai exact interesele unor distribuitori si vanzatori cu lovituri de marketing. Pana sa fim noi ca francezii sau germanii va mai dura. Sa scapam de aceste imperfectiuni, ca altfel o sa cumparam de pe Ebay sau Amazon de o sa ne vina rau.
Pana atunci, va urez spor la cumparaturi pe altex.ro .

P.S. : Sloganul cu "cel mai mic pret " e o mare porcarie. Sa nu va lasati tentati sa il credeti, ca nu e asa. Preturile sunt la fel peste tot, cu o diferenta foarte mica. Fiti pe faza pentru perioada cu oferte si promotii.