10 ianuarie 2013

Update Emag.ro


Mi-am adus aminte de o intamplare din vara lui 2012 cand m-am dus la EMAG eMAG.ro sa imi cumpar un laptop. De fapt sa inregistrez o comanda pentru acel laptop, fiindca era vorba de MSI, o firma vietnameza care nu prea isi vinde produsele in Europa de Est. M-am dus la showroom in Crangasi, unde
au astia expuse cica produsele lor de top. Cele mai calitative si de top. Pe dracu! Poate variaza doar cantitativ, calitativ mi-am e dat seama ca Dante International, firma care administreaza lantul de magazine e praf si e coordonata foarte prost. Cei de la EMAG  eMAG.ro sa lase lauda de sine, ca nu miroase a bine. Pur si smplu, ei importa doar ce ramane pe rafturi si nu se vinde in Europa de VEST, adica Germania, Franta, Italia si Spania.Electronice de calitate gasesti la vecinii polonezi sau unguri. Bun, revenind la comanda cu laptopul, ajung la showroom la Crangasi. Ma invart pe acolo cateva secunde si ma vede un pusti, asistent vanzari, din ala de habar nu are de viata lui si ma intreaba daca vreau ceva. Ii spun ca as vrea sa inregistrez o comanda mai speciala. Prin preajma era si sefa lui, chipurile, pe care am abordat-o direct si i-am explicat ca vreau un laptop MSI, configuratie la cerere, piese etc. A dat din cap in semn de aprobare si mi-a zis ca daca este disponibil, mi-l aduce. I-am aratat site-ul producatorului si modelul de laptop.


Pustiul ala vanzator a stat un pic si s-a uitat curios la model, semn ca nu prea vazuse ceea ce defineste performanta la un dispozitiv portabil. In fine, i-a spus sefa sa inregistreze o comanda, care la EMAG eMAG.ro se rezuma la a scrie un simplu mail catre un alt departament, care se ocupa de achizitii. Dupa ce s-a trimis mailul, mi-au spus ca voi primi o confirmare cand comanda a fost procesata si finalizata. Speram sa imi cumpar laptop-ul mult dorit, deoarece in prealabil am incercat si la alte lanturi de magazine cu produse electronice si electrocasnice, unde am primit un raspuns negativ, ca ei nu mai au contracte cu firma MSI, e vorba de contracte, cheltuieli cu transportul, cu vama etc. 


Deci imi faceam sperante ca voi primi un raspuns pozitiv din partea EMAG SRL, eMAG.ro , cel mai mare retailer IT&C din Romania, tara unde merge treaba in stil nemtesc(conform unei reclame mai vechi!). Surpriza, pe care de altfel o asteptam, s-a rezumat la trimiterea unui simplu e-mail, sec, scurt, ca acest model de produs nu poate fi livrat in nici un fel si ca respectiva comanda nu poate fi onorata, asa cum ar fi trebuit in mod normal intr-o tara europeana. Baietii astia destepti de la EMAG eMAG.ro au pretentia sa se laude cu cele mai bune produse, cel mai mare numar de clienti si vanzari. Eu ma gandeam ca ar fi trebuit sa isi respecte statutul si sa arate ca intr-adevar au ceea ce se numeste prestanta si seriozitate fata de client.Sau clienti. Isi fac reclama peste tot. Pai bine, daca eu sunt client sa imi aduca ce vreau, sa isi faca datoria de magazin si sa ii lase pe cumparatori sa le analizeze serviciile. Am mai spus si o mai repet: la pomul laudat sa nu te duci cu sacul. E valabil si pentru toti cei care au pus lantul asta de magazine pe picioare si il conduc.

Rusine EMAG eMAG.ro !!!