28 martie 2013

MSI GT70: Performanta la standarde ridicate

Compania de origine taiwaneza MicroStar International, prescurtare MSI, este cea mai mare companie de electronice si dispozitive din intreaga lume, cunoscuta in special pentru placile de baza si placile video de cea mai buna calitate. 

Insa ceea ce nu stie nimeni este ca MSI detine un brand recunoscut international care creeaza notebook-uri si tablete performante la un nivel record, care il depaseste lejer pe cel actual. Politica firmei de a atrage clientii din intreaga lume se bazeaza pe mobilitate, stabilitate, calitate, performanta, viabilitate, experienta si certitudine. Probabil ca acestia sunt factorii dupa care s-a ghidat MSI cand a creat un notebook ultraperformant, destinat in special pasionatilor de grafica, proiectare vizuare, aplicatii video, jocuri de calculator, dar si celor care detin o afacere si vor ceva optim si unic.
Tocmai de aceea a fost creat MSI GT70, un laptop ce vine parca dintr-o alta galaxie si reuseste sa depaseasca orice asteptari. Practic, elimina toate barierele si ofera o tema de gandire serioasa concurentei. Practic nu exista ceva mai performant si mai capabil pe piata, iar GT70 a primit titlul, pe buna dreptate, de produs de excelenta al MicroStar International.
Dotarile sunt extrem de complexe si sofisticate, pentru o mai buna experienta in toate domeniile de lucru: Internet, aplicatii, filme etc. 
Procesorul este unul Intel Core i7 Ivy Bridge, cu un sistem de procesare ce poate ajunge pana la 3.7 GHz, fara a necesita overclocking sau alte tehnici automate de imbunatatire a vitezei de procesare.Monitorul este unul de 17.3 inchi, full HD, cu o rezolutie maxima de 1920x1080 pixeli, dotat si cu un sistem antireflex pentru lumina naturala sau artificiala.Memoria RAM este de tip DDR3, la 1600 MHz, cu 4 sloturi disponibile, pe care se pot adauga 4 memorii de maxim 8 GB fiecare, adica un total de 32 GB. Afisajul video pe monitor este asigurat de o placa video nVIDIA Geforce GTX675MX 3D dedicata, cu 4GB memorie RAM de tip DDR5.
Modalitatea si optiunile de stocare reprezinta ceva unicat si inexistent pe piata la ora actuala, MSI oferind clientilor posibilitatea sa aleaga mai multe variante de hard-disk-uri: fie SSD-uri de 256 si 128 GB sau HDD-uri tip SATA, 7200 rpm de 500, 750GB, 1TB, respectiv 1.5 TB.
Unitatile optice sunt in varianta nativa Blu-Ray si DVD clasic, la care se mai pot adauga si alte intrari optice, in functie de variantele si cerintele clientului. Partea audio este asigurata de canale stereo, sau de sisteme 7.1. Camera web este incorporata, digitala, avand un sistem de rulare de 30fps si o calitate de redare a imaginii de 720p. GT70 mai vine si cu cititor de carduri pentru diverse formate: XC/HC/MMC/MS(PRO)/xD. Suporturile de intrare si iesire pentru conexiunile LAN si WIFI sunt asigurate de porturi Killer™ Wireless-N 1202 combinate cu Killer™ E2200.
Notebook-ul dispune de ultima versiune de Bluetooth, 4.0, are incorporate periferice pentru compatibilitate VGA, 5 porturi USB, 2 porturi 2.0 si 3 porturi 3.0, mufa HDMI, microfon, tastatura completa QWERTY iluminata pentru a fi compatibila in modul nocturn, microfon etc.

Bateria este ceva mai speciala, continand 9 celule si avand o capacitate de lucru estimata la 6-7 ore. Sursa de curent electric consuma pe masura componentelor, avand o putere de 180W, asa ca mare grija la factura de curent electric.Dimensiunile laptop-ului sunt relativ mari, 428 x 288 x 55mm, tinand cont de dimensiunea monitorului.Pe pagina oficiala a producatorului nu este specificat modelul placii de baza utilizat de acest laptop, dar presupun ca este o placa marca proprie. Greutatea este considerabil medie, in jur de 3.9-4.1 kg, dar poate fi transportat in caz de necesitate. Tin sa precizez ca este mai mult un laptop cu care se lucreaza la birou, la serviciu sau acasa si poate fi utilizat si la prezentari sau proiecte.
Sistemul de operare este Windows 8, recomandat inca din faza de creare, dar se pot instala si versiuni anterioare, cum ar fi Windows 7 sau Vista. Nu este recomandat XP, datorita incompatibilitatii unor elemente ale sistemului de operare al tuturor timpului cu anumite componente: memorie RAM, paca video, placa de baza.
Pentru a putea fi achizitionat de catre oricine, la nivel global, au fost concepute doua versiuni ale modelului GT70, modelul GT70 ONE distribuit in Asia, Africa si America, iar pentru Europa a fost creat in mod special modelul Dragon Edition.si poate fi cumparat la un pret incepand de la 2800 $, adica 2165 de euro.

Tin sa precizez foarte mult ca isi merita toti banii, asa ceva nu gasesti si nu vei gasi niciodata pe piata la magazine precum EMAG sau Altex.
Nu m-am interesat de metodele de achizitionare dar presupun ca poate fi livrat prin comanda directa sau de la reprezentantul legal in Romania, MicroComponents SRL, dar nu as sfatui pe nimeni sa incerce, deoarece in trecut am avut niste experiente neplacute cu aceasta companie.