26 martie 2013

O noua versiune a platformei Emag Profitshare

In urma cu ceva timp, cel mai mare magazin de produse IT&C, Emag, si-a anuntat toti afiliatii ca a trecut la o noua versiune a platformei de afiliere, Profitshare 2.0.

Profitshare este platforma individuala dezvoltata de Emag, adresata celor care doresc promovarea produselor Emag printr-un sistem de monetizare eficient.Insa, incetul cu incetul, ne-am dat seama ca platforma nu este completa, ci mai degraba timida si fara prea mare importanta in marketingul afiliat. Asa ca a fost nevoie de o alta metoda, una inovativa pentru a crea o platforma competitiva, care sa faca concurentei celebrei platforme 2parale.S-a trecut la versiunea 2.0 a uneltelor si metodelor de promovare din Emag Profishare.
Noutatile pe care le aduce in prim plan Profishare 2.0 sunt multiple. Schimbarile au fost efectuate in scopul de a genera mai multe vanzari si de a creste popularitatea platformei printre afiliati. In primul rand, in Profitshare 2.0, alaturi de Emag vor intra mai multi
advertiseri, care sa isi prezinte ofertele. Tocmai de aceea metoda de plata a fost simplificata, in asa fel incat procesul de plata sa se faca mai rapid iar durata sa fie mai scurta.
Banii se vor plati doar prin transfer bancar si se vor vira la sfarsitul fiecarui luni in conturile bancare, fara a mai fi necesara o cerere de plata in prealabil. O idee implementata foarte bine a fost inca de la inceput, aceea de a imbunatati sistemul de debitare a taxelor si impozitelor de catre eMAG, fara alte batai de cap si eforturi din partea afiliatului.
Ca sa fie totul si mai simplificat in Profitshare 2.0, suma minima care poate fi retrasa va fi de 100 de lei, fata de minimul de 350 lei impus anterior. O simplificare agreabila, din moment ce sume mari de bani pot fi foarte greu obtinute din comisioane.
O alta metoda de plata pentru afiliatii care au o suma minima de 350 lei si solicita plata cu card cadou Emag vor fi recompensati cu un bonus de 5%. Nu prea inteleg mare lucru din mutarea asta. De ce sa iei un card cadou ca sa faci cumparaturi direct din magazine Emag, cand poti solicita doar banii?
Profilul afiliatului Emag Profitshare 2.0 este complex, ceea ce rezulta ca orice persoana care detine un site/blog/forum poate promova produsele din platforma, din moment ce noua versiune isi propune sa creeze un mecanism ce poate fi inteles usor.
Produsele care pot fi promovate in categoria de oferte si promotii sunt electrocasnicele in general, aragaze Hansa la preturi speciale cuprinse intre 400 si 500 de lei, masini de spalat Whirpool cu un discount de 400 de lei si boilere Tesy cu un discount de 20% iar oferta este valabila din data de 26 martie timp de o saptamana.
In nisa electronica, dispozitive IT si gadgeturi, Emag are o oferta curenta de laptopuri Samsung dintr-o gama variata pliata pe cerintele fiecarui client, iar la achizitionarea unui astfel de laptop se ofera automat un telefon mobil cadou. Era imposibil sa nu vorbim si de telefoanele mobile cotidiene, se ofera cadou in mod automat un telefon Sony Xperia la achizitionarea unui laptop Sony Vaio din promotie.
O alta oferta disponibila din 26 de martie la Emag sunt discount-urile de 30% la imprimante HP OfficeJet Pro iar la boxele portabile Philips discount-ul oferit este de 15% pentru orice boxa portabila cu sigla Philips.