09 martie 2013

Rovinieta, o taxa auto obligatorie

  Deţinătorii de autoturisme ştiu cel mai bine ce reprezintă rovinieta. Dacă o persoană şi-a achiziţionat, deţine un automobil sau plănuieşte să devină posesor de automobil, trebuie să ştie că rovinieta este obligatorie.
Conform dexului, rovinieta este un document prin care se atestă, de către automobilişti, dreptul de a utiliza reţeaua de drumuri din unele ţări. În România, de exemplu, rovinieta reprezintă o taxă de drum plătită către stat sub formă de taxe şi impozite colective. Acest document se prezintă de fapt sub forma unui abţibild care se lipeşte pe parbriz şi are valabilitate limitată.
  Politicienii, reprezentaţi de senatorii si deputaţii care fură cât pot, mint, dorm în Parlament şi sunt corupţi până în măduva oaselor, au motivat necesitatea acestei rovinieta ca fiind o taxă obligatorie pentru şofer, ca o cotă parte în procesul de modernizare a şoselelor, drumurilor şi podurilor naţionale. Mda...cine e de acord cu chestia asta? Mai nou, cică banii ăştia sunt folosiţi pentru noua infrastructură, şosele de tip european.
  Ca o palmă pe obrazul contribuabilului de rând, daca şoferii sunt prinşi fără roviniete, riscă amenzi de până la  500 de lei, echivalentul a 112 de euro, fiind adaugată automat taxa TVA.
Cine se ocupa de amenzi si cum se dau acestea? Să-i întrebăm pe cei de la Compania de Drumuri, care si-a pus la punct un sistem de taxare electronic, prin inregistrare video. Adică şoferul ghinionist e filmat, i se înregistrează automat numărul de înmatriculare într-o bază de date automata şi se verifică statutul rovinietei. Apoi se trezeşte cu plicul acasă, deşi mai nou se poate contesta amenda la judecătoria fiecărui judeţ sau sector în parte. Ca în România, ce să mai discutăm. Unde-i lege, e abrambureală. Nu fac referire în nici un fel la ministerul Educaţiei!!!
  Trebuie să plăteşti chiar dacă depăşeşti şi un singur kilometru în afara oraşului, că ai folosit reţeaua de circulaţie publică.Tocmai de aceea există Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, pe scurt CNADNR, ca să urmărească casete şi să împartă amenzi, să mai îngroaşe bugetul de stat, că s-a subţiat de la atâtea furturi.
Există o soluţie online rapidă şi eficientă de achiziţionare a unei roviniete, dacă şoferul se află în criză de timp, vrea ceva comod, fără bătăi de cap sau mai ales, ieftin. Probabil cei care citesc articolul şi-au cumpărat deja rovinieta de pe Roviniete , unul din multele magazine online care ofera acest lucru pe Internet. O rovinieta medie de pe Roviniete costa 120 de lei, iar rovinieta se livreaza in 15 minute, pe e-mail.


Roviniete.ro

  Prin intermediul Rovinieta online puteti avea acces la plata directă, fără aşteptări şi fără cozi interminabile, putând avea acces la toate detaliile şi conţinutul site-ului. Roviniete.ro este un serviciu online acreditat de CNADNR, puteţi lua rovinieta fără griji, altfel consecinţa este una gravă pentru bugetul personal, al fiecăruia dintre voi, cei care şofaţi , dupa cum se poate vedea mai jos.