03 aprilie 2013

Gazduire gratuita pentru site-ul tau!

Probabil ca sunt foarte multe servicii gratuite de gazduire a website-urilor. Pentru cei carora nu le sunt familiare aceste lucruri, gazduirea este un serviciu online, care consta in pastrarea, pe un server dedicat, cu optiunea de a crea o copie de siguranta, a bazei de date a site-ului gazduit.
Baza de date cuprinde fisiere, text, date personale, private sau publice, si alte zeci de mii de tipuri de continut ce poate fi pastrat, pentru o incarcare mai rapida a paginii web gazduite de firma care ofera acest serviciu, numit in engleza si hosting. Daca am lamurit ce si cum, astazi voi vorbi despre un serviciu de care poate au auzit si compatriotii mei, se numeste 000WebHost. Acest site ofera servicii de gazduire gratuite precum si o multitudine de servicii de Internet, optimizare baze de date, precum si marketing strategic pentru diferite tipuri de afaceri online sau site-uri cu continut atragator, optimizat pe cuvinte cheie si descriere. Multi dintre cei cu care am vorbit mi-au furnizat diferite pareri: ca sunt neprofesionisti, ca nu ofera siguranta sau incredere, ca nu ai baza de date a site-ului in siguranta deoarece nu ofera suport pentru copierea de rezerva a fisierelor, ca sunt tepari etc. Stop, ideea e simpla: ti se ofera un serviciu gratuit, dar de o calitate mai slaba decat a unei firme care iti ofera gazduire web platita lunar. E adevarat, insa sistemul se bazeaza pe o strategie usor de inteles: publicitate, asa cum o cunoastem noi sub numele de popularitate. Adica 000webhost isi face reclama prin intermediul tau, ca si utilizator, ca garantezi pentru calitatea serviciilor lor.
In afara de acest aspect, nu stiu care sunt diferentele dintre o gazduire gratuita si una platita? Ma tot uitam prin platforma de acces a site-ului 000WenHost si nu sesizam deosebirile, poate pentru ca nu le cunosc eu. Din platforma ai o varietate de metode de control a bazei tale de date. In afara de asta, iti poti pune ce platforma de blogging vrea muschii tai pe site-ul tau, doar dintr-un simplu click. Ofertele sunt nenumarate, variate, in functie de preferintele si necesitatile celor care sunt la inceput de drum. O alernativa destul de buna, dupa parerea mea, pentru cei care nu isi permit sa plateasca lunar o gazduire web profesionista. In fond, cam care ar fi dauna sau paguba pe care ti-o produce, sa spunem, o mica defectiune a sistemului gratuit de gazduire? Baza de date o tii in calculator sau pe cd, arhivata si o poti pune la loc cat ai clipi, in cazul in care cade curentu sau intervine vreo pana de curent sa le arda calculatoarele alora de la hosting.


Web Hosting

Asa cum esti atentionat si atunci cand devii obligat sa accepti termenii si conditiile utilizarii serviciului online, nu este nici o smecherie si nici macar pacaleala de 1 aprilie. Pur si simplu, prin faptul ca foarte multa lume foloseste platforma lor, ei castiga bani printr-un sistem propriu sau public de monetizare a afacerii. Multa lume se intreaba de ce ai apela la un astfel de serviciu, daca vrei un site serios, pe care sa promovezi o oferta? E simplu, te scuteste de un cost pe care nu ti-l permiti si sincer, nu foarte multa lume s-ar putea mandri ca are bani de aruncat lunar pe un serviciu optional. Ai putea sa tii baza de date si in calculatorul propriu, numai ca ar dura foarte multe minute pana ti s-ar vedea pagina principala a site-ului, deoarece exista niste reguli de incarcare a continutului online, in functie de tipul de continut. De aceea, se apeleaza cu incredere la servicii de hosting gratis: Hostinger Romania, 000WenHost etc. Sunt foarte multe, dar nu batem campii, ci discutam strict la subiect. Acestor oameni le convine sa isi promoveze afacerea gratuit, eliminand din start orice tip de concurenta.

In plus, cei de la 000WebHost iti pun la dispozitie un pachet standard cu 1500 mb(1,5 GB) pentru fisiere si alte chestii pe care le mai ai in baza de date, 100 GB transfer de date.Iti pun la dispozitie chiar si un serviciu tot moca, in care ai posibilitatea sa faci un site nou-nout, de la zero si cu optimizare pe continut.