30 aprilie 2013

Serviciu romanesc, gratuit, de gazduire web

Am discutat cu ceva timp in urma, intr-un articol, de diverse servicii de gazduire web gratuita, precum 000webhost. In respectivul articol am mentionat toate aspectele legate de serviciile puse la dispozitie de acea firma, insa acum ne vom orienta catre un serviciu romanesc de gazduire, care ofera aceleasi functionalitati ca si 000webhost.
Eu folosesc acest serviciu de ceva timp, insa ceea ce m-a atras in primul si in primul rand la aceasta gazduire web romaneasca este abilitatea si amabilitatea celor de la suport tehnic pentru clientii persoane fizice si juridice. Baietii astia sunt de-ai nostri, credeti-ma pe cuvant cand va spun ca sunt seriosi, profesionisti, rapizi si eficienti in rezolvarea problemelor de orice natura. Tocmai de aceea s-au impus rapid pe o piata dominata de servicii de gazduire online cu plata, deoarece acest serviciu de gazduire gratuita ofera doua tipuri de solutii pentru pagini web, bloguri, forumuri sau chiar business-uri de tip marketing: gazduire gratuita si gazduire profesionista, platita. Gazduirea profesionista este mai mult pentru clientii persoane juridice, care au intr-adevar o afacere promovata online si au nevoie de toate instrumentele disponibile in platforma pentru a-si monitoriza continutul site-ului. 
De fapt cu asta se ocupa serviciul de hosting web, cu gazduirea online a continutului unui site. Atentie!, gazduirea nu are nici o treaba cu sintagma "domeniu web". Sunt doua lucruri diferite: domeniul reprezinta numele unui site+extensia aferenta, luam ca exemplu georgica.ro, iar gazduirea se refera la continutul site-ului georgica.ro, filme, jocuri, muzica, poze, fisiere text, html, baze de bate, coduri java, flash etc. stocate pe un server. M-a impresionat la serviciul asta seriozitatea in primul rand si transparenta. Cei care conduc business-ul cu gazduirea stiu foarte bine ce fac.
Serviciul de gazduire gratuita se caracterizeaza prin fiabilitate, calitate iar timpul de functionare este de 99,99% datorita tehnologiei "cloud computing" incorporate. Deci daca alegeti gazduirea de la aceasta firma, site-ul vostru va cadea maxim o data pe an, daca se intampla sa intervina o mica defectiune. In rest va fi online mereu. 
Un alt beneficiu la gazduirea gratuita o reprezinta inainte de toate scutirea clientilor de o plata inutila, deoarece foarte multi se indreapta catre servicii platite, in loc sa caute profesionalismul si in idei revolutionare, ca aceasta, menita sa vina in ajutorul celor care doresc sa puna un site pe picioare de la zero sau sa tina o baza de date fara nici un cost, avand aceleasi avantaje ca si serviciile cu plata. 
E timpul sa nu va mai faceti griji legate de bannere, reclame, link-uri text sau ferestre de tip pop-up enervante pe site-urile pe care alegeti sa le gazduiti.
O unealta ce se poate folosi dupa ce utilizatorul si-a creat un cont este Website Builder, disponibil in platforma/interfata de lucru. Aceasta unealta permite crearea unui website, fara cunostinte avansate de programare php, html, xml, flash sau java. Rapid, simplu, sigur, cu posibilitatea de a crea si o interfata placuta, usoara si accesibila pentru pagina nou creata. Suportul complet pentru PHP si MYSQL nu este nici acesta de neglijat iar motorul PHP vine cu toate caracteristicile si functiile disponibile plus administrarea bazei sau bazelor de date cu optiunea PHPmyAdmin.
O alta functie utila este autoinstalarea Script si CMS, unde se poate opta pentru platforme precum Wordpress, Joomla, Drupal, phpBB etc. Adica in site-ul nou creat puteti rula orice platforma doriti in functie de natura sau scopul paginii: blog, forum, shop online.
In platforma, sunt 7 categorii, fiecare cu optiunile disponibile, in functie de necesitati: Conturi, unde se pot administra toate site-urile create sau incarcate, E-mailuri, Domenii/Subdomenii, Website, Fisiere, Setari Avansate si Alte Functii, cu asigurarea unei functionari optime, si cu acces la servicii de mail, ftp, mysql, editor DNS, schimbare parole, resetare/stergere conturi, chiar si optiunea de backup baze de date, fisiere, informatii personale in caz de necesitate.
Din experienta personala, recomand acest serviciu, disponibil aici . Eu zic ca merita sa incercati, daca nu va place, puteti renunta, insa are toate avantajele unui serviciu complet pentru cei care cauta acest lucru.
Am uitat sa precizez ca spatiul de lucru(pentru fisiere) pus la dispozitia clientului de catre serviciul romanesc de gazduire este de 2 GB si un trafic de 100 GB.
Mai  jos exista un material video pentru incepatori in care se explica in ce consta gazduirea web: