20 august 2013

Reclamele online: ce si cat vizualizam

De obicei se intampla ca atunci cand o persoana juridica sau fizica sa prezinte un produs/serviciu sa faca acest lucru prin intermediul reclamelor in mass media sau chiar in platforma online, pentru a ajunge la un public mai numeros.

Reclamele online sunt unelte de marketing, la randul lor, si fac parte din categoria celor vizuale, pe langa audio si text si pot transmite mesajul mult mai clar ascultatorilor interesati.Insa nici eu nu m-am gandit vreodata ca pentru fiecare reclama citita sau vizualizata, poti sa fii si platit. Iata ca acest lucru este posibil iar o firma din Romania, care detine si site-ul MailDirect s-a gandit sa faca din acest obicei, acela de a vizualiza sau citi reclame, un lucru atractiv si profitabil. De aceea, firma colaboreaza cu diversi agenti economici, specializati pe o anumita nisa/domeniu de activitate, in functie de preferintele consumatorilor, pentru a-i determina pe acestia sa verifice oferta prezentata. Pentru fiecare reclama, utilizatorul este platit cu o anumite suma de bani, pe care o va depozita si o va retrage din contul disponibil pe site.
La rubrica "Parteneri", MailDirect ofera si un serviciu de marketing publicitar, prin intermediul adreselor de e-mail persoanelor juridice, pe baza unor tarife dinainte stabilite. De aici se castiga banii in acest sistem, bani din care este platit si consumatorul, care a consultat intre timp oferta de produse sau servicii pusa la dispozitie de agentul comercial.
Nu am nimic cu acest site, insa ce mi se pare mie ilogic este ca foarte multe astfel de firme care promit foarte multe lucruri apar ca ciupercile dupa ploaie cu idei extrem de inovatoare de a ajuta bietii utilizatori de Internet sa faca un ban cinstit. De aceea va rog sa testati platforma si sa imi spuneti aici, prin comentarii, daca aceste firme sau site-uri sunt serioase. Haideti sa le taxam neseriozitatea, lipsa de profesionalism, ipocrizia si alte defecte in comunitati mari, cum sunt blogurile si forumurile. Numai asa ne putem lipsi de astfel de fenomene gen bombe atomice, care dau lovitura din punct de vedere SEO si incearca sa atraga cat mai multi vizitatori, unii potentiali clienti... nu se stie niciodata.
De ce promovez eu MailDirect? Mi s-a parut la inceput ceva foarte echitabil, cu toate ca nu am testat functionalitatea site-ului inainte de a scrie articolul, trebuie sa recunosc. Dar eu promovez diverse oferte, produse, servicii, persoane, evenimente, locuri etc. tocmai pentru a ajuta pe cei din comunitate sa isi exprime parerea si sa isi ofere ajutor reciproc.
MailDirect  explica in sectiunea "Cum castig Bani?" disponibila in platforma mecanismul de recompensare, ceea ce mi se pare un pic piramidal. Ca si celelalte sisteme de monetizare, nici MailDirect nu isi asuma responsabilitatea de a lasa utilizatorul sa depuna un efort, sa aiba o activitate online concreta pentru acele comisioane. Si da, sunt comisioane pe care le castigi in functie de aportul tau la vizualizarea reclamelor, adica ne intoarcem undeva la sistemele PTC, te platesc sa trimiti click-uri catre diversi parteneri ce le-au ingrasat conturile bancare.


Divisima


Mi s-ar parea o idee buna sa lase utilizatorul sa aiba control asupra activitatii financiar-economice pe care trebuie sa o presteze pentru a justifica meritul acelor comisioane. E doar o parere, dupa cum v-am atentionat cu cateva randuri mai sus, trebuie sa testati platforma si sa va exprimati opinia aici, in articolul corespunzator fiecarui serviciu online sau produs, de orice natura, pentru a stopa flagelul celor ce isi asuma, fara nici un merit, efortul si timpul unor oameni obisnuiti.