25 septembrie 2013

Mult asteptatul Iphone 5S

Intr-un final, Apple a anuntat cu surle si trambite mult asteptatul si ravnitul smartphone, asteptat de milioane de oameni din intreaga lume, si anume Iphone 5S.

S-a speculat acum ceva timp ca vor scoate si o varianta low cost, denumita Iphone 5C, creata din piese mult mai ieftine si un cost de productie mai scazut in comparatie cu terminalele high-tech. Se pare ca a ramas in stadiul de idee, probabil in curs de punere in aplicare, sau va iesi pe piata dupa ce se termina nebunia cu Iphone 5S, model de top al lu' tata Jobs, Dumnezeu sa-l ierte!
Deci s-a lansat oficial aproape in intreaga lume si uite asa a ajuns si la noi, in Romania. Nu stiu exact cu ce a fost adus, probabil cu ATV-ul sau cu submarinul, ca sa facem o mica glumita referitoare la evenimentul de lansare cu surle si trambite al lui Samsung Galaxy S4, livrat cu elicopterul.
Aaaa, ca sa nu uitam, se pare ca a venit la pachet cu cel mai recent sistem de operare iOS 7, lansat de Apple cu putin timp inainte de introducerea pe piata digitala a lui 5S. Ceea ce ne duce cu gandul la faptul ca Apple se tine serios de treaba si nu se dezminte, in incercarea de a face fata concurentei si avalansei de produse brevetate de aceasta. Desi sa recunoastem, iOS7, din ceea ce am citit pe forumuri de specialitate, are atat plusuri, cat si minusuri, dovada vie a faptului ca orice lucru creat de oameni nu este perfect.

Fata de modelul anterior, Iphone 5S aduce atat imbunatatiri de design, cat si performante notabile oferite de componentele mult mai puternice si mai calitative. Cipul este conceput pe o arhitectura de 64 de biti, ceva demn de laudat, ceea ce aduce un plus din punct de vedere tehnologic. Primul smartphone de acest gen existent in acest moment, sau asa se pare ca s-a asigurat compania lui Tim Cook. Iphone-ul vine incorporat cu un senzor de amprenta, o camera foto de mare precizie, HD, integrata, care dispune de un senzor cu numar de pixeli mai mare si iluminare din spate. Cipul A7, realizat pe 64 de biti, suporta tehnologie OPENGLES, ce ofera o grafica extrem de detaliata si este combinat cu un procesor de tip M7, Dual-Core, 1.3 GHz, care proceseaza datele separat, fara a fi nevoit sa solicite date din cipul A7, reducand astfel consumul bateriei. Daca am caracteriza pe scurt acest produs, ar fi ceva de genul: "performante ridicate, consum minim de resurse si design inteligent".


Produse evoMAG.ro


Este disponibil in 3 culori: Galben-Auriu, Gri si Argintiu.
Daca doriti sa aruncati un ochi asupra produsului, puteti da click pe acest link.

Aveti mai jos si un clip de prezentare: