13 octombrie 2013

Alimente bio - de ce e mai buna mancarea naturala

Argumente pe marginea teoriei privind alimentele bio vor fi intotdeauna pro si contra, dar exceptand acest lucru, iata care sunt motivele pentru care ar trebui sa mancam sanatos.


Alimentatia bio este cea mai sigura sursa de sanatate si prospetime, devenind o necesitate pe masura ce produsele pe baza de E-uri, coloranti artificiali, nitrati, nitriti, agenti cangerigeni si alte substante chimice daunatoare corpului sunt din ce in ce mai numeroase si mult mai periculoase decat in momentul aparitiei.

Alimentatia este baza imbolnavirii foarte multor oameni, a organismelor care proceseaza incorect, care nu elimina toate substantele toxice prezente in mancarea relativ artificiala prezenta pe rafturile magazinelor.

Produsele bio sau mancarea bio este o mancare naturala, bazata doar pe agenti naturali de crestere, asa zisa sursa direct de la natura, fara interventia altor procese cu caracter industrial-artificial sau chimic. Foarte multa lume este de parere ca produsele bio sunt intr-adevar o sursa sigura de hrana, dar si pretul este pe masura, acesta fiind si principalul contraargument al cunoscatorilor din domeniu. O alta cauza a deficitului de buget alocat industriei bio-agro-alimentare este acela ca Romania nu are o industrie alimentara foarte bine organizata, care sa fie capabila sa sustina cererea pietei si de aceea tara noastra se bazeaza pe import. Importam, bai fratilor, cam tot ce se poate importa in materie de fructe si legume si stim foarte bine ca unele dintre legume au avut un ritm de crestere rapid in tarile din vestul si nord-estul Europei, deoarece acolo cererea de export este incredibil de mare si trebuie acoperita.


Putinii producatori de fructe si legume ecologice, care lucreaza dupa o infrastructura si conditii de mediu la nivel inalt, se multumesc sa aiba o productie redusa, incapabila sa satisfaca nevoile industriei alimentare. In afara de acest aspect, producatorii bio, agricultorii, zoocultorii, apicultorii s-au obisnuit, datorita faptului ca produsele lor sunt extrem de cautate, sa tina de pret. Adica tot ce e bun, e si scump.

Una e sa cumperi gem de fructe, sa dam un exemplu, gem de caise, imbogatit cu pectina sau alti coloranti chimici si sa simti un gust apropiat de cel natural si alta e sa cumperi un gem de caise preparat dupa retete naturale, fara nici un fel de conservanti.

BioportalDe fapt, fructele si legumele bio sunt organice, adica sunt compuse numai din plante si alte ingrediente organice, fara a fi modificate genetic si fara a li se adauga componente chimice(cu rol de sintetizatoare).
In aceasta categorie a surselor ecologice de subzistenta intra, pe langa alimentele bio, produse naturiste: cosmetice bio, produse de ingrijire si de curatenie bio si suplimente nutritive.

Da-l incolo de pret, daca aproape toti expertii afirma ca aceste produse naturale reprezinta o cale de a trai sanatos, de ce sa nu consumam? Poate ca sunt si persoane cu pareri impartite, care nu sunt de acord cu aceste idei.Dar suna mult mai bine, in opinia mea, produse apicole, gemuri si dulceturi bio, ceaiuri naturale, cereale integrale bio, sucuri bio, vinuri ecologice, dulciuri bio, fructe si legume 100% naturale, paine si prajituri facute in casa.
Toate cele mentionate mai sus le gasiti la acest magazin online.