06 octombrie 2013

Asigurari auto si imobile, asigurari de sanatate, RCA, CASCO

Tot mai multe persoane aleg sa isi incheie o asigurare de orice tip, online. Te scuteste de efort, un drum degeaba si timp pierdut, fiind usor, rapid si comfortabil.

Asigurarile au devenit, in ultimul timp, o modalitate de stabilizare, consolidare a integritatii imobilelor proprietate personala(vile, apartamente, resedinte de lux, domenii etc.) dar si a autoturismelor si a altor bunuri de natura privata.
Aproape toti stiu ca asigurarea unor bunuri imobile sau mobile in caz de accidente, imprejurari nefaste sau alte situatii mai putin placute este o cale prin care pagubitul, cel care detinea bunurile, poate fi ajutat sa isi inlocuiasca sau sa isi recupereze bunul pierdut, cu ajutorul companiei asiguratoare, care se angajeaza sa plateasca un procent din costul acelui bun. In unele cazuri, chiar toata suma. Depinde de la companie la companie.

Vreau sa prezint niste optiuni pe care cumparatorii sa le aiba in vedere, in ceea ce priveste domeniul asigurarilor online, cat si oferta, preturi, sau tipuri de asigurari disponibile, in functie de nevoi si scopuri.

 Asigurarile de sanatate, acestea avand intaietate si fiind cele mai importante, sunt disponibile de la an la an, perioada de valabilitate osciland intre 1 si 2 ani, aceasta perioada variaza de la pachet la pachet, cuprinzand o gama larga de consultatii pentru boli imunologice, cardiologice, infectioase, de natura dermatologica, neurologice, ginecologice, oftalmogice, oncologice, pediatrice, urologice etc., analize de laborator, EKG, diverse ecografii, radiologie etc. Tot in pachetele de asigurari de sanatate gasim si reduceri pentru diverse clinici specializate in medicina dentara, medicina interna, oftalmologie si urologie, precum si interventii chirurgicale obligatorii. Asigurarile auto sunt organizate in 2 mari categorii: RCA si CASCO, desi nu stiu diferenta dintre cele doua, asa ca nu insist in a va da detalii. Include si asigurari in caz de accident rutier.

In afara de asigurarea auto, nu uita sa iti iei ROVINIETA.
Click aici pentru rovinieta ! Asigurarile de malpraxis sunt destinate personalului din domeniul medical si vizeaza medicii si asistentii principali. In caz de accident in timpul unei interventii de orice fel, chiar si chirurgicala, medicul sau asistentul este asigurat ca va fi platita o suma de bani pacientului din polita de asigurare. Insa din oferta pe care am apucat sa o vizualizez acum ceva timp, exista asigurare de malpraxis si pentru avocati sau pentru agentii de asigurari. Chestia cu malpraxisul la agentii de asigurari e ceva de genul "Prietenii stiu de ce". Prin urmare, no comment. 

 Cele mai noi tipuri de asigurari sunt asigurarile de calatorie. Sa nu va faceti griji nici cand iesiti sa va distrati in afara tarii.  Ultimul tip de asigurare, probabil cu acesta ar fi trebuit sa incep, fiind a doua ca importanta dupa asigurarea de sanatate este asigurarea de locuinta, la care clientul are multiple posibilitati de plata, iar asigurarea este emisa rapid. Pachetele de asigurare a locuintei acopera numeroase riscuri, fara a fi necesara in prealabil o inspectie: cutremure, inundatii naturale, alunecari de teren, incendiu, fulger, explozie, avalansa, furt.