12 noiembrie 2013

Licitatii online

Mi s-a parut interesant sa gasesc un site saptamana asta care nu face altceva decat sa organizeze licitatii pentru diferite produse, marea majoritate fiind electronice si electrocasnice.


Licitatiile sunt organizate intr-un mediu securizat iar utilizatorul, pentru a putea participa la aceste licitatii, va trebui sa isi creeze un cont pe aceasta pagina. Dupa ce persoana a creat contul, va avea acces la toate licitatiile active organizate pe site in acel moment, sau va putea alege din orice licitatie doreste. Licitatiile sunt organizate pe categorii: auto/moto, produse sanitare si de infrumusetare, mobilier, jucarii, foto/video, dar in speta produsele cele mai licitate fac parte din categoria vasta a electronicelor: laptop-uri, telefoane mobile, console de joc, tablete etc.

Un singur avantaj ar putea avea cineva care isi creeaza cont pe astfel de site-uri de licitatii: faptul ca merge la sigur, si cand spun asta, ma refer la faptul ca produsele sunt achizitionate la jumatate din pretul initial, in urma licitatiei. De exemplu, daca un telefon mobil are un pret initial de 800 de lei, licitatia face ca acest cost sa scada la jumatate iar pretul final va fi undeva la 350-400 de lei. Este o metoda foarte buna de a achizitiona produse ieftine, rapid si usor.
Sunt si foarte multe persoane care cred ca produsele disponibile pentru licitatie nu sunt noi sau nu indeplinesc standarde din punct de vedere calitativ, desi sunt foarte multi cei care au primit astfel de produse si afirma ca sunt fara cusur. Parerile sunt pro si contra, insa tot ceea ce conteaza este sa licitezi si sa obtii cel mai bun pret, mai ales la produse electronice si electrocasnice, deoarece pe piata acestui gen de bunuri exista o mafie care se intinde de la EMAG, PCGarage, Altex, Flanco, MediaGalaxy, pana la SigmaNet, Vexio si incheiem lista cu MarketOnline, Cel.ro, Azerty etc.
De regula, atunci cand le spui ca magazinele romanesti au cele mai mari preturi in comparatie cu Occidentul, iti dau replica mereu: "astea sunt preturile, asta e procedura, asta facem" sau incep sa se dea experti/necunoscatori in domeniu.

Probabil de aceea ar trebui sa incercati astfel de site-uri de licitatii, niciodata nu stii cum iti este norocul. Trebuie sa fii doar perseverent.

Spor la cumparat produse ieftine, sigur, usor, rapid! Daca ati uitat ce trebuie sa faceti, este simplu: accesati site-ul aici.