29 ianuarie 2014

Piese si componente auto care se deterioreaza

În acest articol voi trece în revistă principalele categorii de piese şi componente auto care se deteriorează, uzează din cauza utilizării excesive şi uneori, din cauza neutilizării.

Principalele componente auto care trebuie înlocuite în intersezoane sunt roţile(anvelopele), uneori fiind necesară şi înlocuirea jenţilor. În funcţie de tipul de autovehicul pe care îl avem, este bine sa ne documentăm nu doar atunci când este necesară înlocuirea unei piese defecte sau uzate, ci în general, mai ales asupra compatibilităţii, a necesităţilor, a performanţelor si a rutinei pe care o efectuăm. Aici mă refer la cât de des circulăm cu maşina sau câţi kilometri parcurgem zilnic, săptămânal sau lunar.

În funcţie de marca de automobil, anvelopele sunt împărţite in 2 categorii de dimensiuni: 13 şi 14'' sau modele de anvelope adaptate unui anumit sezon: vară şi iarnă.
Câteva exemple de anvelope de vară:Şi anvelopă all-season, care a devenit în ultima perioadă cel mai căutat tip de anvelopă, deoarece scuteşte de foarte multe bătăi de cap si de o cheltuială în plus:
Vă spuneam la începutul articolului că există anumite situaţii când este necesară pe lângă schimbarea anvelopei şi înlocuirea jantei. Aceasta variaza in funcţie de dimensiuni si diametru.


O altă categorie de componente care trebuie schimbate sunt bateriile auto.Daca aveti nevoie de piese pentru marci si modele auto mai vechi sau automobile scoase din uz, cum ar fi: TICO, MATIZ, DAEWOO, CIELO, NUBIRA, ESPERO, LEGANZA, SUBARU etc. gasiti aici .

Alte componente, piese si accesorii care sunt abolut necesare unui automobil:


Redresor 300 PRO 11A 12V - Redresor universal