31 decembrie 2014

Anvelope de iarna si piese auto

Autohut.ro
Cu totii stim ca vremea neprielnica si neplacuta de afara ne cam da batai de cap. Ninsoarea abundenta si drumurile inzapezite ingreuneaza circulatia atat a pietonilor cat si a masinilor. Dar de cele mai multe ori traficul auto are cel mai mult de suferit din cauza zapezii.Autoturismele trebuie sa fie echipate de iarna, adica lanturi, anvelope adecvate pentru carosabil si conditii meteo, etc. Adica tot tacamul. Altfel cica da amenda omuletul cu vesta verde reflectorizanta care face verificari. Sa nu se produca vreun derapaj, vreo ciocnire, vreun ambuteiaj sau Doamne Fereste, vreun accident. Asta inseamna ca soferii trebuie sa se pregateasca daca vor sa plece la drum neaparat.
Autohut.ro
In mod obligatoriu anvelope de iarna - cauciucuri de iarna, mai bine spus, desi inseamna unul si acelasi lucru. Nu conteaza ca poate vrei si tu sa pleci intr-un weekend la munte, la schi sau poate sa te dai cu sania impreuna cu familia. Ce-i drept, drumurile intra si inter judetene sunt oarecum acceptabile, dar carosabilul de munte nu se compara cu nimic, mai ales in perioada de iarna, cand ninge mult, totul e acoperit de zapada, vizibilitatea e redusa, e ceata, viscol, dar mai ales frig. Decat sa ramai impotmolit si sa iti strici minivacanta planuita, mai bine te pregatesti din timp ca sofer.Sunt foarte multe modele si marci de cauciucuri de iarna, ceea ce pe mine personal ma cam deruteaza. Nu-s sofer si nu sunt in masura sa dau sfaturi. Stiu ca ar trebui sa fie o gama cat mai variata, dar cand vine vorba de zona auto, lucrurile ar trebui sa fie mai simple. Cand ma uit la marci, Dunlop, Pirelli, GoodYear, Debica, ma cam ia durerea de cap. Suna precum componentele de calculator, desi in acest caz, cam stii ce face fiecare componente in parte si care este rolul sau specific.

La anvelope, toate sunt produse din acelasi material si toate au aceeasi forma rotunda. In afara de faptul ca au diverse denumiri, nu prea sunt diferente. Poate doar intre producatori. Unii mai scumpi si altii mai ieftini. Oare exista diferente de calitate si aici? Sau doar de cantitate? Asta daca privim din punctul de vedere al cumparatorului, bineinteles !


PieseAutoRadacini.ro

PieseAutoRadacini.ro


PieseAutoRadacini.ro
Mai exista si o alternativa, daca ai ramas in pana de idei si autoturismul (masina) iti face probleme, mai ales din cauza temperaturilor scazute si a soselelor nu tocmai potrivite pentru circulatia vehiculelor.
In functie de marca sau modelul auto, ai aici o gama larga de piese auto. Dupa cum am mentionat anterior, nu ma pricep, dar se pot gasi tot felul de componente, incepand de la cele care tin de partea electronica pana la cele care sunt necesare pentru partea mecanica (tractiune, directie, acceleratie, franare etc.).
PieseAutoRadacini.ro

PieseAutoRadacini.ro

PieseAutoRadacini.ro