31 decembrie 2014

Ceaiuri calde pentru iarna!

artaceaiului.roA revenit iarna. Asta inseamna ca a revenit frigul, nu ii mai putem spune frig acum, ci ger in toata puterea, dar ne bucura si zapada. Ne place atunci cand stam si ne uitam pe geam. Ne place sa le privim.Dar mai ales ne place sa bem un ceai cald sau o cafea, inainte de a pleca la servici sau dupa ce ne-am intors acasa.

artaceaiului.roDin mai multe motive. Pentru ca ne ajuta sa ne incalzim mai usor, sa trecem peste etapa senzatiilor de frig si pentru ca au actiune terapeutica. Ne ajuta sa prevenim o raceala sau sa tratam o gripa, o raceala existenta.


Pentru doritori exista si renumita ciocolata calda. Le gasesti pe toate la un click distanta, pe o pagina virtuala. Nici nu mai trebuie sa apelezi la automatele de cafea. Sau sa te opresti la butic. Sau sa iti faci aprovizionare.
Traim intr-o lume care are un ritm alert. Si care ne face treaba mai usoara. Automatizarea si mediul online ne fac viata mai usoara si mai frumoasa. Astfel ne ramane timp si pentru noi sau pentru placerile de zi cu zi.

Ne oprisem la a savura un ceai cald. Merge la orice ocazie, fie ca lucram la birou, suntem in pauza de lucru, suntem raciti sau ne e frig, stam si ne uitam la televizor, lucram la computer, fie ca lecturam o carte pe canapea sau in fotoliu. Ceaiul cald este benefic pentru organism si unii ar considera ca este varianta mult mai naturala a cafelei, deoarece spre deosebire de cafea, ceaiul are efecte de lunga durata/pe termen lung.
artaceaiului.ro
Exista mai multe tipuri de ceai: alb, negru, verde, de fructe, cu arome si amestecuri din diverse plante naturale sau medicinale. Toate actioneaza intr-un singur sens: pentru ameliorare si tratare. Tratarea diverselor afectiuni, nu doar a racelii. Spre deosebire de cafea, care dupa parerea mea este un moft, ceaiul e ceva ce trebuie consumat neaparat. Si nu doar in sezonul rece cand il bem caldut sau fierbinte pentru a ne creste temperatura corpului si a face faţă mai usor gerului, frigului specific anotimpului alb.
Il putem consuma oricand, datorita efectului de purificare, detoxifiere a organismului. Nu stiu daca sunteti mari amatori de ceai, dar sunt foarte multe popoare care il consuma des, in special asiaticii, si aici ma refer la indieni si chinezi care au o traditie in inventarea reţetelor de preparare a ceaiului.
Si la britanici este o manie, dar acestia il prefera doar in anumite ocazii, atunci cand isi serbeaza ziua de nastere sau atunci cand au musafiri.Daca doriti ceai, serviti-va mai jos:


artaceaiului.ro